Om Visionsfonden

Visionsfonden är stadens svar på engagemang som växer bland stadens invånare, den ideella sektorn och näringslivet i Helsingborg. Vi vill vara kommunen som tillvaratar på invånarnas idéer genom att erbjuda den bästa möjliga testmiljön för ett levande engagemang i staden. Här kavlar vi upp ärmarna och tar tag i vår gemensamma framtid genom att samskapa det engagerande, omtänksamma, mjuka och sammansvätsade Helsingborg 2035.

Visionsfonden finns till för de som har stora och små idéer för att utveckla och förändra Helsingborg. Vi vill stötta modiga idéer som uppmuntrar en ”testanda” men också förverkligandet av drömmar. Alla projekt bedöms utifrån potentiella samhällsnyttan i staden och hur nytt projektet är för Helsingborg. Vi ser gärna att projektidén engagerar en särskild grupp eller svarar på ett eller flera behov som finns i staden.

Visionen Helsingborg 2035 stävar mot ett skapande, pulserande, gemensam, global och balanserad Helsingborg för människor, organisationer och företag. Visionsfonden finns för att vi tror att medborgarna har driv, motivation och ambition att driva Helsingborg i riktning mot Visionen 2035.

När vi väljer att bevilja stöd för ett antal projekt, då bedömer vi den potentiella samhällsnyttan och i vilken utsträckning projektet är något nytt för Helsingborg. Dessa bedömningar sker för varje enskild projekt. Dessutom ser vi över om projektet leder till nya samarbeten mellan individer och kollektiv i eller utanför Helsingborg.

Vill du veta mer om Visionsfondens grundkrav och kriterier? Läs här! 

Har du redan en idé? Här kan du se kommande deadlines och ansöka hos Visionsfonden!

Mer information om Visionsfonden finns på helsingborg.se/visionsfonden.

  • Visionsfonden – Viljor tar form (Del 1) | Helsingborg 2035

    […] Visionsfonden […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *