Visionsfonden – Viljor tar form (Del 2)

Vi har kommit en bit in i mars månad och nu händer det spännande saker nästan dagligen i projekten från Visionsfondens höstomgång. Uppdelat på tre inlägg berättar vi nu hur viljor börjar ta konkret form, vad som är på gång i projekten och visar dig var du kan följa dem närmre. Klicka på projektens namn för att komma direkt till deras respektive hemsidor och facebooksidor. 

Kulturhotellet – No Lions Allowed

Kulturhotellet ska bli en hub för skapande och kulturliv i Helsingborg. Jac, Peter och Axel bakom No Lions Allowed hälsar att nyheten om vilken lokal som kommer rama in denna mötesplats inte är långt borta. Utställningar, arbetsplatser, fria ytor och mycket annat kommer få plats i lokalen som kommer ha dörrarna öppna för alla.

VeloHouse – Re-cyklar

Cykelfantasten David vill skapa ett community och en fysisk mötesplats för cykling i Helsingborg. Återvinning, återanvändning och välgörenhet är några delar i det ambitiösa projektet som syftar till att skapa nya samarbeten, möten och hållbart handlande . Den 11 mars kommer VeloHouse att vara en del av Röda Kvarns event After Bike – med mingel, frågestund och filmvisning på temat cykling. Tills dess kan du läsa mer om David och projektet i tidningen Hallås reportage.

velohouse

Hoi Young Writers Week

Planeringen av sommarens lägervecka  för skrivintresserade ungdomar är i full gång. Så här skriver Daniel Glantz-Persson, projektledare, om hur det går med förberedelserna:

– Utmaningen för oss är att lägerkonceptet är helt nytt och unikt för ett bokförlag att göra. Det gör att vi verkligen får börja från scratch. Samtidigt är det en otroligt härlig utmaning och ett privilegium att få jobba med Hoi Young Writers Week på det sättet att vi faktiskt kan skapa något unikt för ungdomar i Helsingborg.

***

Visionsfonden – Viljor tar form (Del 1) 

Visionsfonden – Viljor tar form (Del 3)

  • Visionsfonden – Viljor tar form (Del 1) | Helsingborg 2035

    […] Visionsfonden – Viljor tar form (Del 2) […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *