Visionsfonden – Viljor tar form (Del 1)

Vi har kommit en bit in i mars månad och nu händer det spännande saker nästan dagligen i projekten från Visionsfondens höstomgång. Uppdelat på tre inlägg berättar vi nu hur viljor börjar ta konkret form, vad som är på gång i projekten och visar dig var du kan följa dem närmre. Klicka på projektens namn för att komma direkt till deras respektive hemsidor och facebooksidor. 

Dreamteam Future

20 unga drömmare från Dalhem har träffats en gång i veckan under våren. Med hjälp av projektledaren Josef har barnen fått berätta vad de vill och vad de drömmer om. Genom samtal och vägledning ska deltagarna få skapa sig ännu bättre förutsättningar att möta framtiden – inte genom att släppa sin drömmar, utan genom att vässa dem och få bättre verktyg för att göra dem till verklighet.

Läs Helsingborgs dagblads reportage och se inslaget från  24HD om DreamTeam Future här nedanför.

Futurum Intellectum

En tankesmedja för ungdomar som vill engagera sig i samhället utan att binda sig till ett politiskt parti. Projektet, som nu har blivit till en organisation har tillsatt styrelse och är i full gång. Den 4 mars bjuder de in till sin första träff, på Campus Helsingborg, där betyg och antagning är ämnet för diskussion. Läs Lokaltidningens reportage om projektet och initiativtagaren Fredrik Borre.

Bild på projektledaren Fredrik Borre vid en bokhylla

Vi här och de där – Desert Island

Desert Island är teaterpjäsen om klimatpåverkan som har skrivits och satts upp genom dialog och samarbete mellan ungdomar i Helsingborg och Bangladesh. Premiärföreställningen ägde rum den 26 februari på Sundsgårdens folkhögskola inför en fullsatt salong. Följ projektet och håll utkik efter kommande föreställningar på pjäsens facebooksida genom att klicka på rubriken ovan. Projektet är även ett samarbete med Röda Korset i Helsingborg och i samband med föreställningarna samlar de in pengar till Röda Korsets globalprojekt i Bangladesh.

Bild på skådespelare från pjäsen Desert Island

***

Visionsfonden – Viljor tar form (Del 2)

  • Visionsfonden – Viljor tar form (Del 3) | Helsingborg 2035

    […] Visionsfonden – Viljor tar form (Del 1) […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *