Nytt år – nya projekt och omgångar i Visionsfonden

Man kommer upp ur vattnet

Strax före årsskiftet blev det klart att fyra nya projekt beviljats stöd från årets sista omgång av Visionsfonden. 2016 finns fyra färska ansökningsomgångar då du med projektidéer som utvecklar Helsingborg kan söka stöd. Alla viktiga datum och mer information om Visionsfonden hittar du på helsingborg.se/visionsfonden.

Nya projekt får stöd

Som vanligt är spridningen på projekten som söker slående, men värt att notera denna gången är att två av de fyra nya projekten fokuserar på att integrera- och hjälpa nya Helsingborgare in i samhället. De fyra nya projekten är:

Hbg Pop-up

Ska öppna en pop-up butik i city vid två tillfällen under året. I lokalen ska mindre handlare och e-handlare få chansen att visa upp sina verksamheter för helsingborgarna.

Integratörerna Helsingborg

Ska genom ett antal insatser vara katalysatorn och spindeln i nätet för att ge Helsingborgs näringsliv bättre möjligheter att enkelt och effektivt kunna engagera sig i flyktingsituationen.

Young Troops

I Young Troops ska 20 ungdomar utmana sig själva i ett antal lopp under året. Projektet vill få fler unga att bli fysiskt aktiva och fokuserar på coaching, gemenskap, självkänsla och tydliga mål för att lyckas.

Upptäck Helsingborg med Lyckobussen

Vill integrera och aktivera nya Helsingborgare genom att arrangera guidade bussresor till sevärdheter, evenemang och platser i Helsingborg med omgivning.

***

Alla projekt som fått stöd av Visionsfonden sedan lanseringen i oktober 2014 hittar du här.

  • HBG Pop-up projekt | E-commerce Park of Sweden

    […] mer på Helsingborg2035, där visionen om Helsingborg 2035 visas och de andra projekten som kan utveckla staden […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *