Vad drömmer Helsingborgs pensionärer om?

Projektledaren Linda Fastén går igenom workshopens upplägg.

I visionsprojektet har vi arbetat för att nå ut till en så bred grupp av helsingborgare som möjligt. Vi har träffat lågstadieelever, studenter, chefer inom Helsingborgs stad, personer från näringslivet och unga entrepenörer, idrottande ungdomar och många fler. Den 14 juni arrangerade vi en workshop för en lite äldre grupp helsingborgare, närmare bestämt stadens pensionärsföreningar. Deltagarna kom från pensionärsförbunden PRO, SPF och SPRF.

Pensionärernas workshop utgick, likt den vi höll för gymnasieeleverna, från modellen ”Upptäck, dröm, utforma och agera”. De fick diskutera vad de tycker är bra med Helsingborg idag och fundera över hur de vill att detta ska se ut i framtiden. Pensionärerna diskuterade också vilka resurser som krävs för att deras drömmar ska bli verklighet och vad de själva kan bidra med.

Diskussion om det som är bra i Helsingborg idag.

Vad kan vi bidra med?

Så vad drömmer då Helsingborgs pensionärer om? De drömmer bland annat om ett Helsingborg med bättre kommunikationer och gratis kollektivtrafik för alla. De vill ha en mindre segregerad stad med ett mer uppdaterat och upprustat söder. Pensionärerna vill också se ett Helsingborg som satsar mer på förebyggande sjukvård och hemvård.

Pensionärerna menar att de kan bidra till att de här drömmarna uppfylls genom att tänka mer positivt. De menar också att det krävs en ökad känsla av medmänsklighet, ett ökat engagemang och mer samarbete över gränserna. Vi vill tacka Helsingborgs pensionärsföreningar för att vi fick besöka dem, och deltagarna för visat intresse och engagemang!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *