Upptäck, dröm, utforma och agera…

Anton under workshopen med gymnasieklassen

Flitens lampa lyser under workshopen.

Under våren har vi anordnat flera workshopar för barn och unga i Helsingborg. Några av dessa har vi skrivit om tidigare, bland annat i blogginläggen Drottninghögsskolans femteklassare berättade om framtidens Helsingborg och När klass 2B från Nanny Palmkvistskolan skapade drömmar om framtidens Helsingborg…. Den här gången tänkte vi berätta om dagen då vi fick besök av en gymnasieklass från Skolstaden.

Den 18 april anordnade vi en workshop för en gymnasieklass som läser ett naturvetenskapligt program med miljöinriktning. Klassen besökte oss på Rådhuset och fick ta plats på politikernas stolar i lokalen där kommunstyrelsen sammanträder. Utifrån modellen upptäck, dröm, utforma och agera fick eleverna fundera över hur de ser på Helsingborg idag och i framtiden. De fick ta ställning till frågor som: Vad är bra med Helsingborg idag? Vad vill du? Och vad krävs för att det ska bli verklighet?

Det här tyckte gymnasieleverna att Helsingborg ska satsa på

Det här tycker gymnasieleverna att Helsingborg ska satsa på.

Två gymnasieelever under workshopen

Vad kan du bidra med?

Dagen gav oss en tydlig bild av vad eleverna tycker är bra i Helsingborg idag och vad de tycker att staden behöver satsa mer på. Då vi frågade eleverna vad de själv kan bidra med fick vi än en gång se prov på det engagemang som finns i staden. Eleverna sa bland annat att de kan bidra genom att engagera sig (till exempel i Ungdomsrådet), acceptera olikheter och hålla rent efter sig.

Vi vill rikta ett stort tack till eleverna som deltog i workshopen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *