Tre sätt att utveckla Helsingborg – Nya projekt från Visionsfonden

ord_till_handling

En klädkollektion av Helsingborgare från hela världen, en ny brygga mellan ungdomar och näringsliv, och en av världens största idrotter öppnar upp för en ny publik. Årets första beslutsomgång av Visionsfonden resulterade i tre spännande projekt som på olika sätt vill bidra till ett bättre Helsingborg. Hur vill du utveckla Helsingborg? Sista ansökningsdag för årets andra omgång av Visionsfonden är den 1 maj. Läs mer och ansök på helsingborg.se/visionsfonden. 

De tre nya projekten är: 

I Am Fashion

Ska skapa en global klädkollektion genom en fusion mellan svenskt och utländskt mode. Designad, uppsydd och uppvisad av Helsingborgare från alla världens hörn. Ett samarbete över gränser med ett lika globalt som lokalt resultat. Kollektionen visas upp på HX i augusti. Här hittar du projektet på facebook. 

Creative Corner

Vill starta en öppen verksamhet där viljor och ambitioner hos stadens unga möter erfarenheten och kompetensen hos stadens näringsliv. Jakten på en lokal är första steget på väg mot en ny plats för mentorskap, nya kontakter, inspiration och företagaranda.

Integration genom cricket

Cricket är en av världens absolut största sporter, men idrotten har ganska dåligt fäste i Sverige. I projektet Integration genom Cricket vill man ändra på detta genom att visa upp och bjuda in till en idrottskultur som är välbekant för många nya helsingborgare, men i det närmaste okänd för dem som har bott här längre. Föreningen bakom projektet finns på facebook här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *