Tävla med din bild av Helsingborg

Ett av projekten som fick stöd från Visionsfondens första omgång var Goodreel.se – En roligare och rörligare bild av Helsingborg. Företaget Manifesto som står bakom projektet ville skapa Sveriges första ”filmbassad” genom att bjuda in ett antal personer att beskriva Helsingborg genom kortfilmer. Nu startar projektets andra fas då man bjuder in till tävling och uppmuntrar till fler kortkorta filmer om Helsingborg. 

Fotografi av en kvinna som håller i en kamera.

Filmbassaden har öppnat

Under våren har de 11 deltagarna i projektet haft tre workshops med Manifesto och nu har också de första resultaten sett dagens ljus på goodreel.se, där de första sex kortfilmerna ligger ute.  Så här säger Michael och Petra som står bakom projektet om resultatet:

”Vi är väldigt nöjda med de första filmerna som förmedlar sex vitt skilda perspektiv på Helsingborg. Vi lade mycket energi på att få ihop en bra mix redan när vi satte ihop gruppen och det ser vi resultatet av nu. Vi vill visa att man kommer längre genom att involvera invånare och när man blandar människor som inte tycker likadant. Vi har fått jobba med ett härligt gäng som verkligen har gjort Helsingborg till sin stad. Nu kan vi bara hoppas att många vill vara med i sommarens tävling och bjuda på sin bild av Helsingborg.”

Läs mer om tävlingen och hur du deltar på http://goodreel.se/tavla/tavling/ 

  • Kortfilm – en rörligare bild av Helsingborg | Helsingborg 2035

    […] du fick visa upp din bild av Helsingborg genom en kortfilm – vad hade du filmat? I projektet goodreel.se från Visionsfondens första omgång har deltagarna fått skapa rörliga och personliga bilder av […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *