Tack för hjälpen!

Pallesundersokning

Under april månad gjorde jag en undersökning för att se vilka tankar som finns om mitt sätt att kommunicera. Jag vill rikta ett stort tack till alla er som tog er tid att svara på frågorna. Det är verkligen till stor hjälp för mig att få reda på lite mer om vad ni tycker. Istället för en summering av mina bästa bilder från Instagram för april blir den här månadens inlägg en sammanställning av resultatet av undersökningen.

Så hur gick det då?

  •  328 personer besvarade enkäten.
  • 89 % är medarbetare inom Helsingborgs stad.
  • På en skala 1-5 om hur nöjd man som medarbetare är med min kommunikation fick jag genomsnittsbetyget 3,27.
  • 43 % av er som svarat följer det jag publicerar som @pallelundberg på Instagram.
  • Jag fick många positiva kommentarer, bra förslag och en hel del feedback om vad jag kan göra bättre.

Här är tre saker som framkommit, dels i undersökningen och dels genom kommentarer jag har fått i olika forum:

  1. Många av er efterfrågade fler verksamhetsbesök och mer fokus på medarbetarna. Jag håller med. Förra årets julhälsningskalender där jag gjorde 24 besök hos medarbetare i stadens förvaltningar och bolag gav verkligen mersmak. Det ger mig så mycket att få komma ut och träffa er som jobbar för Helsingborg och helsingborgarna. Och jag har förstått att det är uppskattat även ute i verksamheterna. Så fler besök blir det. Just nu har jag planerat in ett antal besök hos medarbetare som kommer publiceras löpande på min Instagram. Förra veckan besökte jag till exempel Axel Schön som är säljare inom Öresundskrafts elhandel. Vilken energi!
  2. Det framkom också att många vill läsa lite längre, mer reflekterande texter då och då. Till exempel om ledarskap eller utmaningar för Helsingborg. Kul att höra tycker jag! Då och då kommer jag att blogga här och då skriva lite längre på ett visst tema.
  3. Enligt undersökningen är det för en hel del svårt att se kopplingen till den här bloggen, Helsingborg 2035.  Här finns ett viktigt arbete att tydliggöra och förklara hur allt hänger ihop, och inse att det tar lite tid att vänja sig vid nya kommunikationskanaler. Helsingborg 2035 är stadens gemensamma vision. Alla vi som arbetar inom stadens förvaltningar och bolag bör känna till den och arbeta utifrån den varje dag. Hur vi gör det skiljer sig åt beroende på vad vårt uppdrag är, men visionen är det som stadens styrning utgår ifrån och det vi alla måste känna genomsyrar vårt arbete. Jag väljer att publicera texter här då jag verkligen vill lyfta medarbetare, verksamheter, samarbeten, möten med mera som tar oss i riktning mot Helsingborg 2035. Dessutom är det en bra plattform som nås även av den som inte arbetar inom Helsingborgs stad, och öppenhet och transparens är oerhört viktigt för mig.

Än en gång tack för all er feedback! Jag hoppas att ni kommer märka skillnader framöver och ni får gärna fortsätta att tycka till. Antingen här, via min Instagram eller direkt via mejl .

Ps. Det är inte helt lätt att veta hur man skapar ett konto eller följer någon på Instagram. Här finns hjälp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *