”Sveriges bästa idrottsstad för tjejer”

Caroline Seger, "Sveriges bästa idrottsstad för tjejer".

Caroline Seger, ”Sveriges bästa idrottsstad för tjejer”.

Jag började spela fotboll när jag var fyra år, för det var det roligaste jag visste. Än i dag slår pulsen lite extra varje gång jag snörar på mig fotbollskorna. Det är en grym adrenalinkick! Den känslan tror jag att väldigt många, båda flickor och pojkar, kan känna igen sig i.

Fotbollen har gett mig så mycket. Jag har spelat i Gantofta, Rydebäck, Stattena, Linköping, Philadelphia, Western New York Flash, LdB Malmö, Tyresö och landslaget. Jag har vunnit SM, Diamantbollen, VM-brons och blivit uttagen i all star team i VM. Jag drivs av att hela tiden bli bättre och drömmen är att bli rankad topp tre i världen. Man ska sikta högt! Det är bara då man når någonstans.

Därför blev jag så glad när jag hörde talas om Helsingborgs modiga vision till år 2035. Det är härligt att stan vågar, satsar och sticker ut hakan. Helt rätt!

Det var ett tag sedan jag flyttade hemifrån, men Helsingborg är ändå alltid Helsingborg. Det var där jag växte upp och det är en otroligt vacker stad, med vattnet, båtarna och alla sköna människor. Stan har nästan allt.

Men för mig som idrottskvinna saknas en sak och det är satsningen på tjejidrotten. När vi i Stattena hade ett lag som lyckades ta sig upp i Damallsvenskan hade man ärligt talat hoppats på lite mer stöd från Helsingborgs stad, när vi hade ett så framgångsrikt lag!

Låt oss se framåt. Halva staden är tjejer och det finns ingen brist på talanger. Däremot behövs det mer stöd, sponsorer och peppning för att lyckas.

Här kommer mitt tankeexperiment: Varför ska Helsingborg bara nöja sig med att bli bättre? När man lika gärna kan bli bäst! Om jag får bestämma, så ska Helsingborg bli Sveriges bästa idrottsstad för tjejer år 2035. Det är hos oss SM-gulden ska hamna. Och då menar jag inte bara inom fotboll, utan inom hela damidrotten. Vad sägs om det, Helsingborg?

Det första jag skulle göra vore att bygga en ny arena som hade innefattat gym, pool, omklädningsrum och restaurang så de aktiva kunde äta ordentligt efter varje pass. Plus gett dem bra möjligheter att kunna syssla med sin idrott på heltid. Det vore väl en bra början?

Tack för mig!

/Caroline Seger, fotbollsspelare, Sveriges landslag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *