Stort tryck till första omgången av Visionsfonden

I början av oktober lanserade Helsingborgs stad Visionsfonden. En fond som ska möjliggöra idéer och initiativ som gör Helsingborg till en ännu bättre plats. Nu, bara drygt en månad senare, är ansökan för den första beslutsomgången stängd och nästan 80 ansökningar från människor med idéer för att utveckla Helsingborgs kulturliv, hållbarhetstänk, entreprenörsanda eller gemenskap väntar på att bedömas.

Sofia ulver_citat_blogg

Varför Visionsfonden?
Grunden för Visionsfonden finns som namnet antyder i stadens gemensamma vision Helsingborg 2035. Visionen erbjuder ett sätt att samla alla de krafter som finns i Helsingborg mot ett gemensamt långsiktigt mål. Det är viktigt. Minst lika viktigt är det att de som bor och verkar i Helsingborg har möjligheter att på olika sätt bidra till vision Helsingborg 2035 redan idag, inom ämnet just de brinner för eller bryr sig mest om. Visionsfonden är en sådan möjlighet.

Alf Rehn_citat_blogg

Första beslutsomgången av många
Inom kort tas beslut om vilka initiativ som tilldelas medel i den första omgången. Fler beslutsomgångar kommer löpa över hela 2015 och det går bra att ansöka med sin idé när som helst. Håll utkik här på bloggen framöver för att läsa om projekten och idéerna som får stöd från Visionsfonden. Ansökan och mer information hittar du på www.helsingborg.se/visionsfonden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *