Helsingborg smyckas i regnbågens färger

Flaggor skruvas ihop, anmälningar tas emot och paradtåg planeras. På fredag smyckas centrala Helsingborg med regnbågens färger. Helsingborgs första större prideparad startar på Gustav Adolfs torg klockan 15:30 och avslutas med tal och fortsatta festligheter på Hamntorget. På kontoret är de sista förberedelserna i full gång. 

Lovisa skruvar regnbågsflaggor på kontoret

Ett kliv mot den gemensamma staden

Paraden anordnas av RFSL Helsingborg i samband med Helsingborgs nya sommarevenemang Hx som börjar på fredag. För Helsingborgs stad är detta en mycket viktig symbolhandling helt i linje med Helsingborg 2035 och för den gemensamma staden.

-Att anordna och delta i Prideparaden är ett sätt att ta ställning mot diskriminering och våld mot hbtq-personer. Det handlar även om att ta ställning för allas lika rättigheter och möjligheter. Alla som vill vara med och visa att man stöttar kampen för allas lika värde, rättigheter och möjligheter i Helsingborg kan delta, säger Jörgen Wahlström som är projektledare från Helsingborgs stads sida.

***

Hur gick det då? Jo, mellan 1000 och 2000 personer, och fler än 30 ekipage gick med i den färgrika, högljudda och glada paraden. Prideparaden livesändes också inifrån paradtåget. Klicka här för att se hur det såg ut och vara med i festligheterna i efterhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *