Redo för något nytt?

Överblick på Palle Lundbergs instagram

Sommaren glider sakta över i höst. Från att badgrader och grilla eller inte grilla varit viktiga frågor, är plötsligt min uppmärksamhet tillbaka på budget, måluppföljning och leverans. Från vila till maxpuls kan man nästan säga. Dessutom; lite mjölksyra så här första veckorna. Och det känns bra. Sommaren har varit skön och avkopplande, men några frågor har snurrat och surrat – lite som en humla – i bakgrunden. Och jag ska gå rakt på sak: Det här blir min sista krönika i det här formatet. 

Allt sedan jag kom till Helsingborg har jag förmedlat tankar och idéer till alla medarbetare varje månad genom en krönika på vårt intranät. Det har varit roligt att få respons och reaktioner. Men nu är det dags för nästa steg. Min vecka med stadens instagramkonto i våras gav mig nämligen blodad tand. Genom bilder och korta texter försökte jag visa min vardag som stadsdirektör i vår stad. Jag ville förmedla både ”wow” och ”aha” inför allt det vi gör i Helsingborg, nästan i realtid. Responsen från både medarbetare och invånare överraskade mig.

Som gammal lärare tycker jag att det nya året börjar efter sommaren. Det är speciellt då det är dags för nya grepp. Det betyder att jag fortsätter att kommunicera med dig som arbetar inom staden, men även med alla dem som bor och verkar i Helsingborg. Jag kommer nämligen att kommunicera genom Instagram. Och jag börjar nu.

Instagram är snabbt och lätt att använda. Genom bilder, texter och korta filmer kan jag enkelt och lättillgängligt förmedla tankar och visioner, kanske till och med känslor, dofter och stämningar, som också finns med i mitt jobb här i Helsingborg. Du kan ge svar på tal eller komma med inspel.

Ett stort plus med att använda just Instagram är att inte bara de som arbetar i staden, utan alla, kan läsa, ställa frågor eller kommentera det jag skriver.

Det här ställer krav. Jag ska inte bara göra vettiga saker, jag ska berätta om dem också. Och det får bara ta rimligt med tid. Jag ska verkligen försöka; att på Instagram berätta om det som sker i staden. Varannan vecka sammanfattar jag dessutom mina inlägg i ett blogginlägg. Det publiceras här på Helsingborg2035.se, men jag puffar också för det via en länk på intranätet, stadens Twitter och direkt på Instagram.

Vill du bara läsa det jag skriver räcker det faktiskt att gå tillhttps://instagram.com/pallelundberg, men vill du kunna kommentera eller gilla det jag skriver behöver du ett instagram-konto.

Så om du är en av dem som inte har ett eget konto ännu; vänta inte tills i morgon. Klicka här och klicka nu för att följa instruktionerna. Eller gör som jag; fråga dina barn eller en kollega. Tillhör du dessutom dem som är skeptiska mot Instagram? Utmana dig själv. Skaffa ett konto och testa – det är roligt och användbart – jag lovar. Och glöm inte att bjuda in mig att följa dig.

Palle Lundberg
PS
Apropå kommunikation: Om ni inte tittat på Helsingborgs stads och Öresundshusets sändningar från Almedalen, så gör det. Orkar ni inte titta på allt så titta i alla fall på Helsingborgs stads två egna samtal Fri wi-fi och Drottninghög på www.oresundshuset.nu

 • Petra Rantzow

  Härligt med kommunikation som ligger tiden!!
  Tummen upp!

 • Palle

  Tack Petra, det ska bli spännande 🙂 /Palle

 • Christina Bergstrand

  Hej Pelle! Du verkar vara på hugget vad gäller öppen kommunikation, kanske Helsingborgs stad vill vara med och tävla om att bygga Sveriges Bästa Medborgar App? Qlik (lunda företag) tillsammans med vår partner Climber bjuder in alla medborgare och Sveriges kommuner och myndigheter att tävla om Sveriges smartaste medborgarapp. Bygg en applikation baserad på öppna data visualiserad i QlikSense som ger: •Bättre medarbetare- och medborgarservice •Tydlig visuell och användbar data •Effektivare organisation. http://bit.ly/SverigesBästaMedborgarApp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *