Premiär för Visionsfonden Forum

Hur kan Visionsfonden utvecklas? Hur kan de projekt som fått ekonomiskt stöd från Visionsfonden få hjälp också med andra delar av genomförandet? Hur kan personerna bakom projekten hjälpa varandra och få ett plus ett att bli tre? Det var några av de frågor som togs upp under premiären av Visionsfonden Forum.

Illustration av alla 14 projekt med stöd från Visionsfonden

Illustration av alla 14 projekt med stöd från Visionsfonden

Den andra onsdagen i april var det så äntligen dags att för första gången samla personerna bakom de projekt som fått stöd från Visionsfondens första två beslutsomgångar. Träffen gick under namnet Visionsfonden Forum och premiären gick av stapeln på Kulturhotellet på Södergatan, hos killarna bakom No Lions Allowed – ett av projekten från Visionsfondens första omgång.

Kulturhotellet genom fönstret på Södergatan 24

Kulturhotellet genom fönstret på Södergatan 24

Efter en första del med presentationer om vad alla projekten handlar om och hur det går i arbetet så tog en lite annorlunda workshop vid. Deltagarna fick diskutera i grupper och sedan illustrera sina svar på frågor om hur Visionsfonden kan utvecklas för att bli ännu bättre på att stötta initiativ och idéer som utvecklar Helsingborg.  Resultatet blev en härligt brokig karta med idéer synpunkter och tankar.

Deltagarnas illustrationer av hur de vill att Visionsfondens utvecklas till ett ännu bättre stöd

Deltagarnas illustrationer av hur de vill att Visionsfonden utvecklas till ett ännu bättre stöd

***

Visionsfondens ansökan är alltid öppen, men sista ansökningsdag för nästa beslutsomgång är den 3 maj. Mer info och ansökan hittar du på helsingborg.se/visionsfonden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *