Playing For Change i Helsingborg

Under Hx gästades Helsingborg av bandet Playing for Change (PFC) som också uppträdde under helgen. Playing For Change är ett initiativ som vill minska avstånden och verka för att övervinna motsättningar i världen genom att inspirera med musikens kraft. Bakom inbjudan stod Folkuniversitetet i Helsingborg som själva startade Playing for Change Sweden under hösten 2013.

Representater från Playing for change och Helsingborgs stad på Rådhustrappan.

Foto: Cecilia Fredriksson, trainee SLF

PFC på gång även i Helsingborg

Playing For Change Sweden fokuserar främst på att nå barn och ungdomar i Helsingborg och Sverige. Genom att låta dem spela musik tillsammans vill man att musiken ska överbrygga gränser mellan både stadsdelar och människor. Initiativet går väl i linje med vad Helsingborgs stad står för och vision Helsingborg 2035. Därför ville staden uppmärksamma och synliggöra arbetet som görs. Den 31 augusti träffade både det internationella och det svenska bandet representanter från staden i Rådhuset för en mottagning där det bland annat bjöds på förfriskningar och delades ut en minnesgåva. Medverkande från Helsingborgs stad var kommunalråd Lars Thunberg, Mats Sander från kulturförvaltningen, Sofie Qvarfordt, internationell samordnare, samt Kristin Magnusson och Cecilia Fredriksson, båda från stadsledningsförvaltningen.

Playing for Change Sweden startar nu ett samarbete med Helsingborgshem för att genom musiken sprida sin verksamhet till områden i Helsingborg, där Närlunda blir först ut. Det svenska bandet kommer även att fira PFC-dagen den 20 september och två events är inplanerade, ett i Helsingborg och det andra i Göteborg.

PFC Sweden går att följa via Facebook här.

Playing For Change på youtube, med några av de musiker som syns på fotot ovan:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *