#pixlapiren med Visionsfonden

pixlapiren

#pixlapiren är ett nytt och unikt projekt i Helsingborg. Staden lånar ut en stor yta på Oslopiren för att ge helsingborgare möjlighet att testa och förverkliga sina idéer. Från den 1 juni kan intresserade söka upp till 10 000 kronor från Visionsfonden för att genomföra aktiviteter på Oslopiren.

Från idé till verklighet

Vad kan stå i vägen för att en bra idé ska bli till verklighet? Tid, en bra plats, eller kanske pengar? Genom en utveckling av Visionsfonden kan du med start den 1 juni söka stöd för att genomföra mindre projekt på Oslopiren. Ansökan blir enklare, handledningstiden kortare, och nu finns det alltså en plats vigd för just aktiviteter och projekt. Och förhoppningsvis blir platsen full av bra saker.

– Vi strävar efter att #pixlapiren ska bli en inkluderande plats och där alla som är intresserade får möjlighet att förverkliga och testa sina idéer. Vi jobbar för att skapa låga trösklar så att fler ska kunna bidra i arbetet med att pixla, säger Alfred Nerhagen som är projektledare för #pixlapiren.

Mer gemenskap och puls på piren

Kriterierna för att #pixlapiren med Visionsfonden är desamma som för den vanliga Visionsfonden. Aktiviteterna måste bland annat vara öppna för helsingborgarna och kunna kopplas till något av de fem visionsområdena i stadens vision Helsingborg 2035. Det kan betyda aktiviteter inom kultur, miljö, gemenskap och mycket mer. Läs hur visionen beskrivs här, och fundera på hur din idé kan bidra till att Oslopiren, och staden, blir en bättre plats.

Sedan tidigare har projektet HBG SK8, som fick stöd av den vanliga Visionsfonden, börjat planera för en större skejtyta på Oslopiren. Klart är också att en konstvägg ska finnas där, och att ett stort stadsodlingsprojekt ska börja inom kort. Så förutsättningarna för liv och rörelse finns. Hur vill du bidra?

All information om hur du ansöker om att #pixlapiren hittar du här.

Har du frågor om #pixlapiren? Skriv till pixlapiren@helsingborg.se

***

Precis som vanligt kan du ansöka till Visionsfonden för större projekt eller för projekt på andra platser i Helsingborg under hela året

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *