Ömsesidigt lärande för Daniel och Madhulika

madhulika2 Madhulika Singh är född och uppvuxen i Indien men bor nu i Helsingborg. Som utbildad ingenjör inom datateknik jobbade hon som projektledare inom IT på konsultföretaget Accenture. Madhulika kom till Sverige 2013 tillsammans med sin man som jobbar för IKEA i Helsingborg. Efter att ha varit föräldraledig med parets dotter och läst svenska inom SFI söker hon nu sitt första jobb inom IT i Sverige.

Daniel Janström är affärsprojektledare på IT-företaget Atea. Han har jobbat åtta år inom företaget. Efter några år inom andra branscher fick han en chans att börja jobba inom IT-sektorn, insåg att han trivdes och fortsatte inom branschen. Han beskriver sin nuvarande roll som en blandning mellan projektledare och säljare inom Outsourcing.

Madhulika och Daniel är ett av 32 mentorspar som deltar i yrkesmentorsprogrammet i inom Helsingborgs stad. Syftet med mentorskapet är att den som har en yrkesbakgrund eller utbildning från sitt hemland och vill veta hur det är att jobba i Sverige kan gå med i Yrkesmentorprogrammet. Adepten får en yrkesmentor inom samma yrke eller bransch, nya erfarenheter och kan skapa ett kontaktnät inom sitt yrkesområde.

För Daniel Janström är det andra gången han har en adept. Efter att själv ha haft en mentor fick Daniel upp ögonen för hur mycket det faktiskt ger, åt båda hållen. Han tycker integration i samhället är viktigt och vill dra sitt strå till stacken.

Det kommer så många nya människor till vårt land som har svårt att få jobb och där måste vi alla hjälpas åt. Vi har ett antal initiativ på Atea där vi jobbar och stöttar olika organisationer, vilket är jättebra, men jag kände att jag vill bidra på det sätt jag kan.

Madhulika Singh har en vän som är med i mentorsprogrammet och som tipsade henne om att söka. Sagt och gjort, hon gick in på Helsingborgs stads hemsida och fyllde i sina uppgifter. Därefter blev hon kontaktad och slutligen ihopmatchad med Daniel. Madhulika tycker mentorskapet är betydelsefullt i jakten på ett arbete.

Det här är bra för mig! Jag får hjälp att bygga nätverk inom IT-branschen och ökar mina chanser till ett jobb. Men minst lika viktigt är att jag genom min mentor förstår den arbetskultur som råder i Sverige, de informella bitarna som ingen berättar för en. Sånt som alla andra bara vet. Hur dags ska man komma till jobbet? Hur funkar det med fika? Hur gör jag om jag behöver hämta på förskolan?

När mentorparet ses träffas de oftast på Daniels arbetsplats på Atea. De pratar mycket om hur Madhulika ska lyckas få ett jobb. Och hur hon ska få rätt jobb. Det ska vara ett kvalificerat jobb inom IT och det måste funka med livspusslet. Hämtningar och lämningar på förskolan. Makens resor i jobbet som sker då och då. Och att det är rätt typ av tjänst där hennes kompetens kommer till sin rätt.

Daniel och Madhulika är överens om att Öresundsregionen är en bra plats att söka jobb på om man vill jobba inom IT. Men att det inte är helt lätt när man inte kan språket.

Bara i Helsingborg har vi ett IT-kluster med Atea, IKEA, Capgemini, Accenture med flera som alla är placerade nära varandra, förklarar Daniel. Men det är fortfarande tufft om man inte till fullo behärskar svenskan menar han.

Just språket är något som Madhulika och Daniel ägnar mycket av sin gemensamma tid åt. Madhulika skriver mejl på svenska som Daniel sedan rättar. Han har också hjälpt henne att översätta sitt CV till svensk standard, samt synliggöra Madhulikas kompetenser och erfarenheter på ett tydligt sätt Eftersom Madhulika har engelskan som modersmål är det lätt att gå över till denna, något som Daniel inte tillåter.

Att kunna det svenska språket är viktigt, även i internationella företag. Man måste kunna prata och skriva på svenska i de flesta sammanhang. Även om kompetensen och att lyckas förmedla den självklart är det viktigaste säger han.

Madhulika rekommenderar andra att anmäla sig till programmet. Men hon tror att vi inom staden behöver bli bättre på att nå ut med information om det. Och hon hjälper gärna till.

Nu tipsar jag mina kompisar i SFI för de vet inte om att det finns. De borde också få en mentor som hjälper dem, precis som jag har fått hjälp av Daniel avslutar hon.

Vill du ha en yrkesmentor? Eller vill du bli blir yrkesmentor? Anmäl dig här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *