Marathonlöparna om sina stadsdelar

Helsingborg Marathon går genom många stadsdelar. Här berättar några av marathonlöparna om just sin stadsdel och vad som är bäst med att bo där.

annelie

— CENTRUM —

Annelie Blomquist bor i centrum och ska springa Helsingborg Marathon: ”Härifrån centrum är det rimligt löpavstånd överallt så jag behöver aldrig springa samma sträcka två gånger efter varandra. Det är nära till Råå, Mölle och Pålsjö, dit springer jag ofta. Jag springer ungefär 4-7 dagar per vecka”.

Niclasmartell

— RÅÅ —

Niclas Martell bor på Råå och ska springa Helsingborg Marathon: ”Råå är en stadsdel som har allt – nära till stan med bra kommunikationer men också bra restaurang- och affärsutbud. Råå är dessutom en Guds gåva till löparen! Här kan man springa längs den vackra kusten mot Örby Ängar och Rydebäck, men man kan också uppleva fantastisk natur på stigarna i Råådalen. Att avsluta löprundan med ett dopp i havet är verkligen livskvalitet!”

alnervik

— RINGSTORP —

Anna och Erik Alnervik ska springa Helsingborg Marathon. Här med Agnes i vagnen: ”Vi är relativt nyinflyttade på Ringstorp men har sedan första stund trivts otroligt bra. När vi flyttade var ett av kriterierna att vi ville ha nära till bra löparmöjligheter och fina omgivningar och det har vi verkligen. Pålsjö skog är några hundra meter bort, havet ett par kilometer bort och det är nära ut till ängarna runt Allerum. I övrigt är vi väldigt tacksamma att det är så lugnt i omgivningarna och att det är så nära både ner till stan och att ta sig ut ur stan. Toppen helt enkelt!”

anna2

— HÖGABORG/ENEBORG —

Anna Göransson, marathonlöpare som bor på Högaborg/Eneborg: ”Det bästa med min stadsdel är att alla möjliga människor bor här. Gamla, unga, ensamstående och barnfamiljer, från olika kulturer. Här händer saker ibland men är ett väldigt fint område att bo på, jag har bott här i många år. Man har inte långt till grönområden som Viskängen, Jordbodalen och Olympiaskogen. Där har jag avverkat en del löprundor inför mitt tredje Helsingborg Marathon”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *