Löparfesten fortsätter genom Helsingborgs stadsdelar

I helgen gick Helsingborg Marathon 2016 av stapeln, en folkfest som rörde sig igenom inte mindre än 21 av Helsingborgs 29 stadsdelar! Här på bloggen har ni tidigare träffat några av marathonlöparna som berättar om just sin stadsdel. Här möter ni nu några fler.

Anders

— SÖDER —

Anders Lundström bor på Söder. För ett år sedan orkade han inte ens jogga två kilometer, nu har han gett sig själv en stor utmaning att klara av: att springa 42 195 meter inför hemmapublik i Helsingborg:

”Södergatan är en fantastisk start- och målraka på mina löparrundor som jag gjort runt om i staden. Här möts världen och man känner sig alltid välkommen här oavsett bakgrund och härkomst. Människorna, sorlet och dofterna gör Söder till ett gemytligt ställe som alltid känns inbjudande. Oavsett om man gör en tidig morgonrunda eller sen kvällsjogg visar sig Söder alltid ifrån allra bästa sida och ger mig extra energi att orka lite till. Det ska bli underbart att få se och uppleva vår förtjusande stad ifrån ett annat perspektiv på lördag och äntligen klara ett marathon.”

Malin

— ESKILSMINNE —

Dagens marathonlöpare är Malin Olsson: ”Jag har vuxit upp på Eskilsminne och har många fina minnen härifrån. För fyra år sedan köpte jag och min man ett renoveringsobjekt med mycket karaktär, sådär som Eskilshus har. Jag gillar att inget hus är det andra likt och kan gå här och spana på husen om och om igen. Dessutom är det nära till det mesta, både stan, skogen, havet och stationen.

Jeff

— ELINEBERG —

Jeff Flindt från Elineberg är dagens marathonlöpare: ”What I like about Elineberg is you´re close enough to downtown by bus and you have easy access to Ramlosa station. We are very close to the highway if we take the car anywhere outside of Helsingborg. The prices of rent are still fair as compared to other parts of the city. It’s a good location for the cost of living.”

Kristian

— HUSENSJÖ —

Kristian Klintbo har sprungit stafetten i Helsingborg Marathon två gånger men nu ska han för första gången springa ett helt marathonlopp själv: ”Det bästa med Husensjö är att vi bor nära stan och ändå lyckas behålla känslan av villaområde. Jag och min sambo Sophia stormtrivs i vårt nya hus här! Jönköpingsgatan är ett fint litet stråk och jag har nära till både Fredriksdalsskogen och Jordbodalen, som jag älskar att springa i.”

Veronica

— RYDEBÄCK —

Veronica Palmertz och Eva Palmblad bor i Rydebäck och ska springa Helsingborg Marathon för tredje gången. ”Det finns en gemenskap kring löpning i Rydebäck. Vi är många som gärna springer tillsammans och vi har hittat flera nya vänner genom just löpningen. Vi träffas och umgås på långpass längs havet söderut eller norrut, eller kämpar tillsammans uppför våra få men jobbiga backar eller runt midsommarplatsen där intervallerna avverkas. Att sedan avsluta ett pass från den stora bryggan gör att vi direkt börjar längta till nästa pass.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *