Låt inte din rädsla stoppa ditt driv

Att hjälpa unga människor med företagsidéer är något som Daniel vigt mycket av sin tid till. Han vet att modet att våga inte är självklart och att det kan finnas många hinder som gör att vägen framåt ibland känns obehaglig.

Daniel Glantz-Persson i samtal med Carl Rydh, från Visionsfonden, Helsingborgs stad.                        Text och bild Cecilia Lundgren.

Daniels gymnasietid var de tre bästa åren i hans liv. På Filbornaskolans mediaprogram upptäckte han sitt brinnande intresse för event och på den vägen är det.

– Många unga har ett jättedriv och ambitioner, men rädslan för att våga kan stoppa många och där vill jag verkligen hjälpa till på mitt sätt, säger Daniel.

Han fick själv inte utbildning i ung företagsamhet, så den möjligheten har han alltid velat ge andra. Daniel har bland annat drivit kurser för ungdomar där de som medverkat har fått testa sina idéer. Han vill få ungdomar att se företagandet utifrån möjligheter och inte med rädsla.

– Jag driver ett projekt som heter ”bulle med bullens-dag”. Det gör jag för att visa andra människor i min ålder och yngre att en konstig galen idé kan blir så bra. Jag vill visa för andra att man kan skapa resultat genom att börja göra och testa.

Daniel arbetar själv med att skapa möjligheter utifrån tänket marknadsföring utan budget. Ett koncept som är kopplat till nyföretagande och unga entreprenörer. Främst innebär det att jobba med de möjligheter som sociala medier ger.

– Marknadsföring utan budget handlar om att maximera din marknadsföring utan att behöva betala för det. Hur du använder sociala medier och ditt personliga varumärke för att marknadsföra din produkt. Bulle med bullens dag är för mig, ett exempel på detta.

Idag driver Daniel företaget Knut-Astrid event. Namnet i sig har sin historia redan från tiden då han låg i sin mammas mage och hans morfar, som då inte visste om det var en pojke eller flicka, valde att kalla barnet just Knut-Astrid.

– Min morfar är min stora idol. Han har lärt mig att vilja och våga. När jag var 4 år fick han amputera ena benet, men trots det har han alltid strålat och varit levnadsglad och det har smittat av sig på mig.

Daniel är verkligen en positiv kille med driv och han tackar sin familj för det självförtroende han alltid haft även när det varit tufft socialt.

– Jag blev väldigt mobbad i skolan på grund av min övervikt, men jag har alltid trott på mig själv tack vare stödet från min familj.

Daniel har förstått hur viktigt självförtroendet är för unga idag. Men istället för att bara konstatera har han startat kreativa läger för barn och ungdomar och involverat sig i Forza of Sweden, en organisation som hjälper unga att förverkliga drömmar.

Daniels egen dröm är inom räckhåll. Ett internationellt välkänt event.

– Fotboll ligger mig varmt om hjärtat och att få arbeta med fotbollskulturen och den enorma glädje som finns där, det är min dröm. 2018 går VM i Ryssland, det vill jag jättegärna göra, avslutar Daniel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *