Kortfilm – en rörligare bild av Helsingborg

cc by Abe Kleinfeld. https://flic.kr/p/9R6KnK

cc by Abe Kleinfeld. https://flic.kr/p/9R6KnK

Om du fick visa upp din bild av Helsingborg genom en kortfilm – vad hade du filmat? I projektet goodreel.se från Visionsfondens första omgång har deltagarna fått skapa rörliga och personliga bilder av staden. Stories from the hart av Ingrid Sarvik och Alltid sommar när hon kommer av Caroline Troedsson är två av de sex kortfilmerna som nu ligger uppe på projektets webbplats goodreel.se.

Stories from the heart

“Ofta kan staden ses som en steril och ibland kall plats – en plats man färdas igenom för att ta sig från punkt A till punkt B. Men jag kände att Helsingborg var så mycket mer än bara gatstenar och byggnader. Min stad är levande, konstant utvecklande och varm – den ger mig lika mycket som jag är villig att investera i den. Genom filmen ville jag förmedla min egna personliga bild av staden – staden jag kallar för mitt hem.”

-Ingrid Sarvik

Alltid sommar när hon kommer

Alltid sommar när hon kommer är en glimt ur livet med stans mest utbildade fönsterputsare. Det är människorna som fyller staden med mening, därför slog jag mig ner för en fika med Per-Olof. Nyfiken över hans val i livet och tankar där inom sig. Dittills hade vi bara pratat fönsterputsning, men under den timmen växte en ny person fram.

-Caroline Troedsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *