Joel och Alexander visar upp Helsingborg på cykel.

Det dök upp en film om skogscykling i gröna fina miljöer på Helsingborgs stads Facebooksida.  Vi blev nyfikna på idén bakom filmen och på vilka upphovsmakarna var. Filmen visar ett bra exempel på att våga gå från idé till handling, och dessutom bjuder den på vackra miljöer från Helsingborg. Vi ställde några frågor till Joel Gribbson och Alexander Andersson som har gjort filmen:

Joel och Alexander, vilka är ni? Vi är Alexander, 21 år gammal, som tillsammans med en vän driver en cykelverkstad ute i Laröd, och Joel 20 år som jobbar på Koenigsegg i Ängelholm. Tillsammans har vi även ett filmföretag, Filmpojkarna.

Hur fick ni idén till den här filmen? En god vän till oss båda som är aktiv cyklist frågade oss om vi skulle kunna göra en film som visar upp det bästa utav vad Helsingborg har att erbjuda för skogscyklister. Då vi även själva är cyklister så såg vi en möjlighet att kombinera våra intressen.

Det är så fina miljöer i filmen, var är den gjord? Den är filmad i Laröd, Hittarp och Domsten i de olika skogsområdena runtomkring.

Vad hoppas ni att de som ser filmen ska känna eller göra? I grund och botten ville vi endast göra en snygg cykelfilm, så vi hade ingen direkt tanke vad åskådarna skulle känna. Men självklart kul med publiciteten!

Har ni fler filmer på gång? Vi har precis släppt en film från Jordbodalen i Helsingborg, detta är också en cykelfilm men den visar en annan genre av cykling. Vi har även diskuterat idéer om att skapa en film på Kullaberg framåt våren.

Vad tycker ni är det bästa med Helsingborg? Vi tycker Helsingborg är en mycket vacker stad med goda möjligheter för unga kreatörer och företagare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *