Ja till visionen för Helsingborg

Den 21 november fattade kommunfullmäktige enhälligt beslut om att anta visionen för Helsingborg 2035.

Den 7 november antog kommunstyrelsen det framtagna förslaget till en långsiktig vision för Helsingborg och ikväll beslutades förslaget i kommunfullmäktige. År 2035 ska Helsingborg vara en skapande, pulserande, global, gemensam och balanserad stad. Beslutet är blocköverskridande och samtliga politiska partier står bakom det.

– Jag är glad över att vi lyckats enas om en gemensam vision för Helsingborg. Visionen beskriver inom fem områden hur vi vill att livet i Helsingborg ska se ut år 2035. Jag
hoppas visionen ska engagera, utmana och inspirera alla helsingborgare samtidigt som den förenar och ger riktning för utvecklingen av Helsingborgs stads verksamheter, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Beslutet ger oss bättre förutsättningar att arbeta för ett hållbart Helsingborg. Det är bra att vi är överens om en vision för staden, men det betyder inte att alla partier är överens om en gemensam politik för att ta oss dit. Visionen pekar ut en gemensam riktning. Frågan om vilka åtgärder och beslut som är bäst för att närma oss visionen kommer såklart att vara föremål för olika politiska värderingar, säger Mikael Skoog (S), kommunstyrelsens vice ordförande.

Arbetet med visionen går nu vidare, i och utanför organisationen. Mellan den 19 och 16 februari kommer visionen bokstavligen lysa upp vintermörkret genom arrangemanget Drömljus. Drömljus kommer att bestå av olika ljusinstallationer och kulturevenemang och är tänkt att väcka människors tankar och drömmar om stadens framtid.

Här kan du ta del av visionen i sin helhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *