Här är fem nya projekt med stöd från Visionsfonden

cropped-hbg2035header.jpg

Integration, konst, kultur, miljö, innovation och mycket mer ryms i fem nya projekt som får stöd av Visionsfonden. I dagarna blev resultatet av årets andra ansökningsomgång officiellt och personerna bakom kan börja planera projektens genomförande på riktigt. Ytterligare två ansökningsomgångar finns till hösten. Läs mer om deadlines och om hur du ansöker här.

De fem nya projekten är:

Filmskolan

Doc Lounge kombinerar visningar av de senaste dokumentärfilmerna, paneldiskussioner och liveframträdanden. Det finns idag på 19 platser i Norden. Genom projektet Filmskolan kommer Doc Lounge Helsingborg också att bjuda in deltagare till eget filmskapande genom workshops, utbildning och erfarenhetsutbyte under handledning av bland andra Robert Lillhonga. Som final skickas deltagarnas kortfilmer in som tävlingsbidrag till den regionala uttagningsfestivalen Pixel filmfestival.

Give & Take, global and local integration

Det finns massor av aktiviteter och utbildningar i Helsingborg, men många kan inte ta steget dit på en gång. Projektet vill skapa en brygga mellan befintligt utbud och de som sällan når dit. Utbildningar, föreläsningar och aktiviteter med fokus på hälsa och miljö, som biodling och studiebesök, med målet att aktivera och integrera.

Nästa våg 

Första delen av projektet Nästa våg går ut på att samla in skräp och avfall utmed Helsingborgs och nordvästra Skånes stränder. I nästa steg blir materialet som samlas in till konst i form av skulpturer, tavlor och informationsmaterial som ska visas upp i en konstutställning.

Our walk of nature

En skräpplockningsturné i Europa, för att i varje stad man besöker belysa miljöfrågan och skapa engagemang för hur vi tar hand om våra städer. Turnén börjar i hemstaden Helsingborg och projektet bjuder in alla som vill till att hjälpa till.

Renewable home energy hackaton

Ett hackaton är en metod som betyder att man under en längre tid samlas för att lösa ett problem, en uppgift eller för att nå ett gemensamt mål. I detta projekt ska man genom ett hackaton samla människor, kreativitet, teknik och kunskap för att hitta nya sätt att återanvända energi i hemmet. Prototyper skapas med hjälp av 3D-skrivare och bedöms av en expertjury.

***

Visionsfonden är till för dig som har stora och små idéer för att utveckla Helsingborg i riktning mot vision Helsingborg 2035.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *