Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Fyra nya projekt blir till verklighet

Visionsfondens första omgång 2015 – den andra totalt, innebär att fyra nya projekt ser dagens ljus och blir till verklighet i Helsingborg framöver. Projekten visar som vanligt upp en otrolig bredd och sträcker sig bokstavligt talat från norr till söder. Totalt är det nu 14 initiativ som har möjliggjorts med stöd från Visionsfonden. 

Man kommer upp ur vattnet

De fyra projekten är

Mondo Market
Vill tillsammans med handlarna driva på utvecklingen av marknaden på Gustav Adolfs torg. Tanken är att en tydligare profil och bättre handel på Söder ska öka rörligheten mellan stadsdelarna. Gilla och följ projektet på deras facebook-sida.

Beautiful Mistake
Två personer som har brutit med liv som fotbollshuliganer ska genom föreläsningar och samtal med ungdomar förmedla våldskulturens baksidor. Tanken är att arbeta för en ökad medvetenhet och kunskap – mot fotbollsvåld. Läs reportaget om Kristian och Patrik i HD här.

Lesbisk frukost
Vill erbjuda en trygg mötesplats för ökad tolerans och öppenhet i Helsingborg. Initiativtagarna vill anordna frukostar med inspiratörer och talare en gång i månaden och alla är välkomna att delta, oavsett könsidentitet och läggning. Läs mer om projektet på deras facebook-sida.

Citykvällar – What’s Up Helsingborg
Vill öka attraktionskraften för cityhandeln genom att vid unika tillfällen under året belysa – och få saker att hända i olika delar av stadskärnan. Grundtanken är att shopping och upplevelser för Helsingborgare och besökare ska ge mer liv och rörelse i city.

***

Visionsfonden är till för dig som har stora och små idéer för att utveckla Helsingborg i riktning mot vision Helsingborg 2035. Helsingborgs stad vill hjälpa dig som vill göra saker för och i staden. Därför finns Visionsfonden. Sista datum att ansöka för att komma med i nästa beslutsomgång är den 3 maj, men du kan när som helst ansöka om pengar ur Visionsfonden här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborg2035.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close