Första steget mot Helsingborgs vision internt togs vid hållplats Vilja på Chefsdagen 11 maj

Palle Lundberg gör handavtryck på Hållplats Vilja

Den 11 maj samlades nästan 400 chefer från alla stadens förvaltningar och bolag i HIF-hallen uppe på Olympia för att genomföra Chefsdagen 2012. Förmiddagen ägnades åt det Helsingborgs vision medan eftermiddagen handlade om ledarskapet och medarbetarskapet i Helsingborgs stad. Dagen inleddes med att alla fick doppa händerna i färg för att sedan sätta sina handavtryck vid hållplats Vilja – en symbolisk handling för att visa att man vill vara med på resan mot framtidens Helsingborg. Här ser ni stadsdirektör Palle Lundberg efter att han har gjort sina handavtryck.

Vi från projektets sida var på plats för att dokumentera hela den del som handlade om visionsarbetet där vi filmade, twittrade och intervjuade deltagare på plats. Filmklippen kommer finnas i sin helhet på Youtube inom kort.

Att ta första steget…

Chefsdagen handlade att ta första steget mot Helsingborgs vision internt, att anlända till hållplats Vilja. Alla chefer på plats hade fått i uppdrag att inför dagen diskutera vad visionen kommer innebär för oss som arbetar i staden med några av sina medarbetare. En del hade även fått i uppdrag att packa resväskan och berätta på scen vad de tar med sig på sin resa och varför.

Deltagarna fick även grupparbeta om vad de som chefer i staden kan göra här och nu för att visionen ska kunna bli verklighet. Mycket av det som nämndes handlade om att vara ambassadörer för visionen, att vara modiga i rekryteringar, att få in visionsarbetet i vardagen, att samverka över förvaltningsgränserna och att motivera och inspirera. En bärande idé i många grupper innebar att stötta medarbetare som vill något.

Ett exempel på chefernas bidrag till visionen

Cheferna fick också testa sin kreativitet och tänka framtid när de tillsammans satte framtidens rubriker för framtidens Helsingborg.

Grupparbete om framtidens rubriker för Helsingborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *