Fem nya projekt får stöd från Visionsfonden

Bild från Visionsfonden forum

Kulturhotellet genom fönstret på Södergatan 24

I dagarna blev det klart vilka projekt som fick stöd från årets näst sista omgång av Visionsfonden. Gemensamt för alla de fem projekten är viljan att utveckla Helsingborg, men som vanligt är variationen stor på hur de vill göra det. Den sista ansökningsomgången för i år är nu i full gång, och sista ansökningsdag är den 15 november.  

De fem nya projekten är:

I Was here
I Was Here skildrar livet i- och bilden av Helsingborg genom personporträtt av människor i olika delar av staden. Genom webbsida, sociala medier samt ett antal utställningar ska projektet synliggöra materialet och de personliga berättelserna.

Streetyta vid Oslopiren  
Projektet vill skapa en yta för skateboardåkning och ungdomskultur på Oslopiren, i H+-området. Platsen ska bli en så kallad DIY-yta (Do It Yourself), vilket innebär att utövarna själva skapar ytans innehåll.

Integrationsprojekt Drottninghög
Det bästa sättet att bryta barriärer mellan åldersgrupper, etnicitet och människor är nya sätt att träffas över gränserna. På Drottninghög ska projektet skapa mötesplatser utifrån ett lika universellt som socialt sätt att umgås – Schack!

Klubb NKTR
Hör dans och alkohol alltid ihop? Det tycker inte Klubb NKTR som vill skapa en mer pulserande stad genom att erbjuda ett alkoholfritt alternativ med After Work och klubbdans en fredag i månaden.

Handgjort – Kunskapsutbyte inom konsthantverk
Projektet ska bygga upp en verkstad där vem som helst är välkommen att prova på-, gå kurser i- eller hålla kurser i olika typer av hantverk med återbruk som inriktning. För en mer kreativ och hållbar stad.

***

Den 9 november bjuder vi in till Kulturhotellet på Södergatan 24 för informationsträff. Där kan du få veta mer om Visionsfonden och få tips och råd inför din ansökan. Läs mer här. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *