Fem nya idéer får stöd av Visionsfonden

Lapp med texten Glädje och gemenskap

I Visionsfondens tredje beslutsomgång 2016 får fem nya projekt stöd. Bland dem märks kultur, möten och gemenskap som ledmotiv. Genom ett samarbete mellan Visionsfonden och #pixlapiren har dessutom fem mindre projekt fått stöd för aktiviteter på Oslopiren under sommaren och hösten. 

Totalt har nu 40 projekt fått stöd från Visionsfonden sedan starten hösten 2014, inklusive dem på #pixlapiren. Sista dag för ansökan till årets sista beslutsomgång i Visionsfonden är den 13 november, då hoppas vi på ännu fler bra projektidéer.

Mer information och ansökan finns här

Här är de nya projekten

ARTSY

I projektet ARTSY ska tre konstutställningar arrangeras i Mindparks lokaler på Bredgatan. Ambitionen är att ge icke etablerade konstnärer en arena och skapa ett möte mellan dem och det näringsliv som vanligtvis fyller lokalerna. I samband med utställningarna ska konstnären också skapa en livemålning på temat ”din bild av Helsingborg”.

EMC – Electronic music community

Den elektroniska musikscenen växer snabbt i världen och projektet EMC vill undersöka hur Helsingborgs bidrag kan se ut. Genom workshops och spelningar bjuds såväl etablerade artister som nyfikna nybörjare in till att utforska vilket sound som kan känneteckna Helsingborg, med målet att få den lokala talangen att utvecklas och bjuda Helsingborgarna på pulserande musikupplevelser på vägen.

Fotoprojekt för personer i utanförskap

Hur ser Helsingborg ut genom linsen på en engångskamera? Och hur ser vardagen ut när det är stadens hemlösa som fotar sina upplevelser? Värmestugan vill ge oss svaret genom att arrangera fotokurser och utställningar med foton tagna av människor i utanförskap.

Solitary HBTQ-flyktingar

I många delar av världen tvingas HBTQ-personer fly bara på grund av vem de är. Verdandi Söder vill i detta projekt skapa en trygg mötesplats för dem som flytt till Helsingborg och genom aktiviteter som teater, körsång och matlagningskurser välkomna dem till ett samhälle där alla får ta sin plats.

Världsrekordförsök för flest filmade intervjuer samtidigt

Vad är väl ett bättre tidsdokument än ett samtal mellan två personer? I detta projekt vill man samla 200 helsingborgare och låta dem intervjua varandra framför en kamera. Främlingar, vänner eller familj får tid och möjlighet att mötas, och ett fint minne att spara för framtiden. Ambitionsnivån är hög – Världsrekord för flest filmade intervjuer samtidigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *