Drottninghögsskolans femteklassare berättade om framtidens Helsingborg

Drottninghögsskolans femteklassare berättar om framtidens Helsingborg

Den 19 april fick vi ännu ett besök från några av Helsinborgs yngre medborgare. 30 stycken femteklassare från Drottninghögsskolan kom till Rådhuset för att bidra till visionsprojektet. Eleverna fick följande instruktioner: ”Ni har åkt tidsmaskin hit, till år 2012, från år 2035. Eftersom ni vet hur det är i framtiden vill vi gärna att ni ska berätta det för oss. Använd er fantasi, skriv, rita och berätta om Helsingborg år 2035.”

Här är några utdrag ifrån femmornas härliga och personliga berättelser:

Adelisa

Sejla

Agnesa

Jusra

Donjeta

Den här klassen från Drottninghögsskolan har tidigare medverkat i projektet ”Arkiteterna” Med hjälp av tre arkitekter från stadsbyggnadsförvaltningen fick eleverna då bland annat lära sig vad som är arkitektur. De fick studera  Drottninghög, prata om vad som är bra och dåligt samt rita sin drömbild av området. ”Arkitekterna” är en del av DrottningH , ett 20 år lång projekt som ska göra stadsdelen Drottninghög till ett område de boende är stolta över.

Engagerade lärare från Drottninghögsskolan

Ett stort tack från oss i projektet till alla eleverna och även till deras engagerade lärare. Vi uppskattar ert bidrag till framtidens Helsingborg och precis som vi lovade har vi låtit politikerna i styrgruppen läsa alla era berättelser. Än en gång, tack för ert fina engagemang!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *