Drömljus – en förhandsvisning av Helsingborg år 2035

Mellan den 9 och 16 februari genomförs evenemanget Drömljus i Helsingborg. Drömljus är en ljusfest som bygger på en blandning av ljusupplevelser och kulturaktiviteter. Under veckan lyser 37 ljusinstallationer upp stadskärnan och ett 40-tal unika aktiviteter genomförs. På Drömljus.se kan du ta läsa mer om evenemanget och ta del av programmet i sin helhet.

Men hur hänger Drömljus ihop med Helsingborgs vision för år 2035? Det underliggande temat för evenemanget är stadens nya vision. Drömljus handlar om drömmar och framtid, om människor och möjligheter, om skapande och puls, om spännande och trygga mötesplatser. Drömljus visar hur vi vill att Helsingborg ska vara när staden är som bäst.

Upplev visionen
Medielandskapet som är placerat på Stortorget kommer att  projicera stadens vision mot Rådhusets väggar. Här kan du också dela med dig av  dina drömmar och se dessa projiceras mot Medielandskapets väggar. Även i Drömljus  infocenter och vid Luminariet kan du få mer information om visionen.

Skapande och puls
”Drömljus visar hur vi vill att Helsingborg ska vara när staden är som bäst”. Upplev den pulserande staden när Kullagatan förvandlas  till en klubb med LED, strobe, house och rök eller när Discoteka Yogostyle avslutar Drömljus under Söders stjärnhimmel. Var en del av, och upplev, den skapande staden på Dunkers kulturhus, Stadsbiblioteket eller vid ljusinstallationen Under construction som ständigt byter skepnad.

Gemenskap
Drömljus handlar inte bara om skapande och puls utan också  om gemenskap. Vi bryr oss är en installation av levande ljus som dekorerats av  barn runt om i staden. I Drömljus infocenter kan du köpa ditt eget Drömljus och  bidra till Unicefs arbete. Du kan också anmäla dig som blodgivare på  Blodbussen. Ljusinstallationen Vi bryr oss och Drömljusparaden är två symboler för omtanke, gemenskap och medmänsklighet.

Balans
I enlighet med stadens vision ska Helsingborg vara  energineutralt år 2035. Det arbetet påbörjas redan idag och Drömljus är  startpunkten för Helsingborgs långsiktiga arbete med att övergå till mer  energieffektiva ljuskällor. Drömljus har också utsetts till ett miljömärkt  event av Håll Sverige Rent. Detta är två viktiga steg i riktning mot att
Helsingborg ska bli en balanserad stad.

Under veckan kan du också ta del av en sju minuter lång
ljusprojicering mot Terrasstrapporna som inspirerats av visionen som helhet.

Välkommen till Drömljus du också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *