”Den fria kulturens huvudstad”

Albin Ganovic, "Den fria kulturens huvudstad".

Albin Ganovic, ”Den fria kulturens huvudstad”.

Jag är bara 19 år gammal så det är längre till 2035 än vad jag har levat hittills. Jag lever i nuet. Men jag har idéer. Min dröm just nu är att mitt lilla företag ska få en stabil ekonomi så jag vågar riskera ännu mer, kunna göra större produktioner, resa hela Sverige runt och uppträda. Fokus är det allra viktigaste man har, att man vet vart man ska och vad målet är. Och så är det bra att ha vänner också.

När jag var 12 år visade fritidsledaren Lotta Helgemo filmen Cabaret för mig. Samma år satte Lotta upp en kabaré på fritidsgården och jag fick vara konferencier. Året därpå ville jag såklart sätta jag upp en egen kabaré och då stod hon vid min sida under hela produktionen och vid alla föreställningar och hjälpte mig med allt från att öppna den röda sammetsridån till att trycka in mig i en alldeles för liten klänning. Då var jag 14 år gammal.

Sedan fritids har jag jobbat som clown på stor cirkus i Danmark, varit med i Talang på TV, satt upp kabaréer, gjort mycket som jag drömde om som barn. Jag har haft 150 ungdomar med i min show och sett dem bokstavligt talat växa både som artister och människor. När de går av scenen är de två meter längre.

Tänk om Helsingborg kunde bli lite mer som Lotta! Jag vill att Helsingborg år 2035 ska vara en levande stad, med ett pulserande city, där politiker tar risker, vågar och chansar. Att Helsingborg satsar ännu mer på de unga. Tänk vilka fantastiska och galna krafter som skulle släppas loss! Helsingborg skulle kunna bli det fria kulturlivets huvudstad, roligare än Stockholm.

Redan nu skulle jag vilja bjuda in aktiviteter i city så som Helsingborgs Julcirkus. Istället för att hasa ut event ur city skulle jag bjuda in dem för att skapa ett levande city.

/Albin Ganovic, Grundare, Cabaret Candy Club

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *