De väljer Helsingborg för variationen

Inte för långt att köra. Fina hus. Mycket att se. Det var Karin Nyrén Karlsson och Lasse Karlssons kriterier när de skulle bestämma dagens utflyktsmål. Och valet föll på Helsingborg.

Text och foto: Katia Boberg

Text och foto: Katia Boberg

Karin och Lasse bor vanligtvis i Växjö men har fritidshus i Ljungby där de tillbringar somrarna. Men om det är fint väder gör de gärna utflykter till intressanta platser. Och Helsingborg är just en sådan plats, tycker de. Vid 10-tiden en juliförmiddag är de framme på Kungstorget och där hittar de besöksservices mobila InfoPoint.

– Vi har varit här en gång tidigare men då turade vi bara. Det var jätteroligt men jag skulle vilja se lite mer av staden, den väckte mitt intresse, säger Karin Nyrén Karlsson.
Med sig har hon en lapp där hon skrivit upp allt hon skulle vilja se och göra här i området. Strandpromenaden, Kärnan, Pålsjöbaden, Zoegas och Sofiero är några av punkterna. Besöksservices personal guidar och visar på en karta var de olika platserna ligger.

– Mest av allt vill vi strosa omkring och se staden, känna pulsen. Mitt första intryck är att det finns många vackra gamla hus att titta på och det tycker vi om, säger Karin.

Vad var det som gjorde att ni valde Helsingborg?

– Att det finns mycket att se och uppleva här, både shopping, sevärdheter och natur. Sen är det ju så vackert med havet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *