Air Wipps Parkour Camp och Skolstadens design av Framtidens Friggebodar – två goda idéer för Helsingborg!

Det finns många bra idéer och fina initiativ i Helsingborg och genom det här projektet har vi haft glädjen att komma i kontakt med många eldsjälar och entreprenörer. Vi tänkte lyfta två exempel i ett inlägg så här inför midsommar; Parkour Camp för barn och unga samt ett coolt designprojekt i Skolstaden.

I filmen ovan kan ni höra Filip Ljungberg berätta om idén med att anordna ett Parkour Camp för barn och unga i hamnen i Helsingborg. Efter två år med stora succéer med läger under vintern, satsar nu Air Wipp på att göra ett stort Parkour Camp på sommarlovet för barn och unga. Deltagarna kommer lära sig grunderna inom parkour och freerunning och träna på sin smidighet, snabbhet, styrka och spänst. Air Wipp ger ungdomarna inspiration, personlig utveckling och god allround träning. Men även mjuka och viktiga värden som respekt, tro på sig själv, många vänner och mycket skratt! Eventet sponsras av Öresundskraft och görs i samarbete med H+ inom ramen för projektet levandegöra H+, för att stödja initiativ från allmänhet och Helsingborgs föreningsliv. Nyfiken på parkour? Spana in Air Wipps Facebooksida .

Filip från Air Wipp bland en massa lastpallar som ska användas under nästa veckas camp.

Framtidens Friggebodar designade av Skolstadens elever – ett bra initiativ inom entreprenöriellt lärande!

Louise Andersson, Lovisa Lagerblad, Sandra Hamid, Mikaela Petersen var de elever som vann Framtidens Friggebod.

Vi blev kontaktade av Per Kléen, lärare i Bild och Formgivning på Skolstaden i Helsingborg och av det intrycket vi har fått – en riktig eldsjäl – som ville berätta om ett intressant projekt.

Varje läsårsstart träffar pedagogerna i kursen Design Niklas Madsen på Flamingo Homes and Joy. I detta möte kläcks idéer om vad eleverna skall göra under delar av terminen. Uppdraget som kommer från Niklas har alltid miljö som huvudspår. I år blev det just Framtidens Friggebodar som eleverna har arbetat med under större delen av läsåret, berättar Per.  Uppdraget har varit att ta farm en modell som uppfyllde kriterierna ”unik, miljövänlig, klara elförsörjning själv, två sovplatser, pentry och en toalett. Tidigare projekt med Niklas har varit offentliga sorteringsbehållare, hallmöbler, speglar och klockor. Detta är ett bra exempel på hur man arbetar med entreprenöriellt lärande, en del av visionen inte minst genom det prioriterade området Den skapande staden.

Andra pris gick till "Tältet".

Tredjepristagarnavalde en traditionell form med en vridning och med mycket ljus och Sedumväxter på taket.

Alla de fina modellerna för Framtidens Friggebod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *